Knjige >>

Prostori


Aha


Merilin bez kostiju


Smrt vozi audi


Dnevnik jednog neverstva


Priča o Jonu


Trešnjino drvo i stara osećanja


Mod i Aud


Holandska devica


 Dnevnik jednog neverstva >>

AUTOR: Emilios Solomu

BIBLIOTEKA:
Kreativna Evropa

OBLAST:
Beletristika; Roman

BROJ STRANA:
232

ISBN:
978-86-86059-85-7

POVEZ: Meki

CENA:
660 dinara. Naručite za 495 dinara.


Odlomak


 OPIS KNJIGE

Jorgos Dukarelis, arheolog i profesor na Univerzitetu u Atini, vraća se na Kufonisi, jedno od ostrva Malih Kiklada. Dvadeset godina ranije, prilikom iskopavanja na tom ostrvu, Dukarelis je otkrio ostatke mlade trudne žene ubijene pre 5000 godina. Važno arheološko otkriće upisalo ga je među značajne savremene naučnike, ali i nepovratno promenilo njegov privatni život: tokom boravka na ostrvu, Dukarelis je otpočeo aferu sa svojom mladom studentkinjom Andigoni.

Dukarelis se vraća na ostrvo šest meseci posle tajanstvenog nestanka svoje supruge. Red i rutina koje je u svom životu godinama negovao u trenu su nestali zajedno s voljenom ženom. Tumarajući po ostrvu, Dukarelis priziva sećanja na vreme kada se prvi put obreo tamo, a pripovest o njegovom tadašnjem otkriću prepliće se sa istragom o ženinom nestanku.

Snažna, životna priča o vremenu, sećanju, ljubavi i neverstvu, o nevidljivim nitima koje povezuju tri žene, dok jedan nesrećan čovek pokušava da reši misteriju iz daleke prošlosti, ali i onu iz svoje sadašnjosti.

Za roman Dnevnik jednog neverstva kiparski pisac Emilios Solomu ovenčan je prestižnom Evropskom nagradom za književnost.


 Katalog projekta >>

Preuzmite katalog
projekta u PDF
formatu


 
 


copyright©HELIKS