Knjige >>

Mora da sam
jednom hodala
po mekoj travi


Srce na kapiji


Mađioničar


Prosečna vrednost sreće


Poslednji čuvar
ostrva Elis


Bata je sit


Budućnost počinje
u ponedeljak


Žega


Novac od Hitlera


 Budućnost počinje u ponedeljak >>

AUTOR: Joana Prvulesku

BIBLIOTEKA:
Kreativna Evropa

OBLAST:
Beletristika; Roman

BROJ STRANA:
200

ISBN:
978-86-86059-96-3

POVEZ: Meki

CENA:
770 dinara. Naručite za 577,50 dinara.


Odlomak


 OPIS KNJIGE

Avantura, humor i potraga za identitetom u Bukureštu 1898. godine. Svi deluju sumnjivo i svi bi hteli nešto da sakriju. A ljubav, slepa i neoprezna, ne pomaže mnogo u tumačenju neo-bičnih dešavanja. Gos’n Kostake, elegantni policajac koji se strastveno bavi svojim poslom, mora brzo da uđe u trag pravim zločin­cima. Veliki suparnički listovi, Univerzum i Istina, upleteni su, svaki na svoj način, u ono što se sprema.

Glavni likovi prethodnog romana Joane Prvulesku, Život počinje u petak, nalaze se usred novih zbivanja – u vrtlogu prevare, politike, nereda i ljubavnih priča. Jedna nit prožima sve: opsesija budućnošću. Jer, ako drugačije postavimo cifre XIX veka, potpuno neočekivano dospevamo u XXI vek. Tokom samo nedelju dana, od ponedeljka, 23. februara, do nedelje, 1. marta, prestonicu potresaju mnogi događaji. A sve počinje od naučne konferencije koju u Ateneumu drži jedan mladi i ambiciozni lekar…

Budućnost počinje u ponedeljak je svojevrsni temporalni mozaik u kome se stilska energija i živahni portret starog Bukurešta suprotstavljaju današnjem svetu grozničavosti, brzine i otuđenja, izazivajući prikrivenu melanholiju i sanjarenje o (lepšoj) prošlosti.


 Katalog projekta >>

Preuzmite katalog
projekta u PDF
formatu


 
 


copyright©HELIKS