Knjige >>

A Babukar je
išao prvi


Staklena bašta


Mrak dolazi iznutra


Priče lutalice


Perničke priče


Zauvek samo tvoja


Mis Islanda


Magnetno brdo


Viči tiše, bato


 Mrak dolazi iznutra >>

AUTOR: Tira Teodora Trunstad  PREVOD: Radoš Kosović

BIBLIOTEKA:
Kreativna Evropa

OBLAST:
Beletristika; Roman

BROJ STRANA:
232

ISBN:
978-86-6024-068-4

POVEZ: Meki

CENA:
880 dinara. Naručite za 704 dinara.


Odlomak


 OPIS KNJIGE

Mrak dolazi iznutra Tire Teodore Trunstad distopijski je roman za mlade. No, knjiga umnogome nadilazi ovako jednostavnu karakterizaciju. Iako glavne likove zatičemo u neimenovanom gradu, u vreme nasilnih sukoba, vanrednog stanja na ivici građanskog rata, u uslovima bez hrane, vode i struje, gde institucije više ne funkcionišu, a na ulicama vlada skoro anarhična atmosfera, autorka piše o dešavanjima koja su zapravo svakodnevica za mnoga ratna žarišta današnjice.

Priča teče iz ugla Lineje i Maksa, dvoje mladih koji su usisani u ovaj nasilni vrtlog i koji će, kako vreme protiče, shvatiti da su njihovi najbliži duboko umešani u vodeće strukture sukobljenih strana. Ovo je roman o preživljavanju, o okrutnosti takve, nasilne realnosti u kojoj ljudi izdaju jedni druge, prijavljuju porodicu i prijatelje, sprovode mučenja kako bi došli do informacija. Šta je istina u toj konstelaciji? Postoji li apsolutna istina i ko ima prava na nju?

Tiru Teodoru Trunstad ne interesuje politička pozadina ovih konflikata, već ljudsko ponašanje u trenucima velikih previranja, degradacija ljudskosti u tragičnim okolnostima u kojima čak ni glavni likovi za koje navijamo nisu izuzeti iz ovog preispitivanja.


 Katalog projekta >>

Preuzmite katalog
projekta u PDF
formatu


 
 


copyright©HELIKS